Bobrtrophy 2013 – Švýcarský track 20. – 22. 9.

Max, Přemek, Eliška, Zuzka, Míša, Aleš, Jirka, Pípáček, oddíl Draco a organizátoři od Bobříků

Bylo, nebylo, sešli jsme se, naložili kola a jeli vlakem. A nejednou Píp řekla: „Stanete se součástkami!“

A tak jsme se jimi stali a luštili jsme, kam že to vlastně jedeme. Jízda byla dobrodružná díky autobusovému přestupu. Do Markvartic jsme dojeli na kole za doprovodu blikajících aut a svítících náramků.Pak už jsme jen jedli, rozdělili se do skupinek a šli spát.

V 8:00 jsme museli vstát. Okolo desáté jsme postupně vyrazili na cestu. Hned v prvním kopci někteří závodníci (tak půlka) nezvládli stroje a spadli, Hroch zase vzápětí píchla. Úkolem bylo projet 30 stanovišť a splnit na nich různé úkoly. Jeli jsme velmi dlouho.

Nejen Mírova skupinka slaňovala kopec i s koly, protože zabloudili. A Hrochovo komando zase brodilo potok, dvakrát. Stříleli jsme ze vzduchovky, sjížděli nesjízdné kopce, šplhali s kolem do schodů, luštili jsme šifry, otravovali kolemjdoucí svými záludnými otázkami a skládali báseň.

Aleš ztratil mapu, Hroch helmu, Max nervy a málem i kolo. I přes tyto drobné obtíže všichni dorazili do cíle v časovém limitu. Čekala na nás výborná zelňačka. Vyprávěli jsme si historky z výletu, pamětníci přisadili něco ze života, pekli se buřty a šli jsme spát.

Ráno bylo krušné. Ti, co toho neměli dost, vyrazili na houby a s ostatními se potkali u snídaně. Proběhl přednes básní, a pak vypuklo to, na co všichni čekali – jízda zručnosti. Kupodivu se nikdo nerozbil a všichni jí zdárně dokončili. Ještě jsme odhadovali, kolik váží kola a šli balit a uklízet. Letos zvítězili Míra se Šimonem v dětské kategorii a Jirka celkově.

Snědli jsme vynikající medovník od Háni, vybrali si ceny a jeli domů. Tešme se na příště na Kozí Hory 2014!

S dětmi ve vlaku napsala Pípáček.

PS: … a ještě fotky a videa..

Fotky: http://peve.rajce.idnes.cz/BobrTrophy_2013_Svycarsky_Track/

Videa: https://www.youtube.com/user/Bobrici