Silvestr 2007/08

Tak jsme tu byli my všichni: od pátku Kubajs, Pulec, Míša, Matla, Aleš, Kvík, Povi, Zdenda a pěkně tu zatopili a zabydlovali Sázavku např. krásnými lampionky ispirovanými Japonskem ala Pulec. Lampionky jsou na skříni a k pužití, ale nenechávat bez dozoru. Tešíme se, že se s nimi zase setkáme a doporučujeme, vyzařují krásné útulné tiché světlo. No já tu v pátek nebyla, ale určitě se tu měli moc krásně.

V sobotu přijel Hája (vlastně také spoludělač lampionů tzn. dělaly se až v sobotu) a večer ještě Móňa a Géďa. Ptala jsem se, co tu v sobotu dělali, a prej to byla nejlepší sobota vůbec, takže asi plná vášní!no, ale doopravdy se měli fajn, bubnovali, měli k večeři výborné tortilky, i na mě a Móňu zbylo. Pak jsme zpívali a povídali a pohoda.

V neděli, když jsme se dost pozdě probrali ze spánku, jsme bohatě posnídali a vyrazili na výletík. Venku byl jemný sněhový poprašek a po proudu řeky jdme došli k přjezdu odniku nikam. A pak nahoru k vodní nádrži Kristiánka – chráněný vodní zdroj. Cestou jsme vymetali kdejaký rybník zamrzlý, no vždy když pod naší vahou prasknul led, šli jsme na další. A na tom posledním se bojovalo o nejdelší dojezd na skvěle vyleštěné ledové dráze. Kus před přehradou jsme se rozdělili, takže po návratu nás čekala ýtečná česnečka. Večery ubíhaly se všemi možnými hrami a s kytarou ani nevíme jak. A k večeri byl mňam buřtuguláš od Háji se Zuzkou. Kolem 23 hod dorazili ještě Mára, Štíťa a Ablákela. Celkový počet 15 osůbek.

Šli jsme jim naproti, Mára dovezl bohaté zásoby jídla na Silvestrovský večer a také briketky. Podnělí dopoledne jsme spinkali, potom hráli Hájíkovu vypečenou hru Sedmičky a taky se koulovali. A pak začaly hody z hromad doveženého jídla a bylo to vynikající mňam. Předkrm byli torttily s omáčkou z avokáda, pak teplý zimní salát z lilků a tikve a tak. Prokládané hrou mafie u které jsme se nepohádali, ale moc prima si zahráli. Hlavním chodem bylo výtečné zapečené kuřátko a rýže a silvestrovským přípitkem byl vynikající Zuzky punč. Připili jsme si lehce po půlnoci a zavzpomínali na své kamarády zpěvem. Pak se do 4 do rána hrálo a zpívalo a tvrdé jádříčko ženských hlásků zpívalo jestě chvilku jen tak a bylo nám moc krásně.

Po bohaté úterní snídani a čočce k novému roku jsme tu začali balit a uklízet a to se děje pořád takže končím se zápisem a jdu se zapojit. Bylo tu krásně a všem i naší skvělé základně Sázavce přejeme Šťastný nový rok, novou kadibudku a méně vlhka a ať nám to tu vzkvétá.

 

1.1.2008 Géďa